Pepparrotssill

En enkel och snabb sillinläggning för den som gillar pepparot. Passar på både julbordet och andra smörgåsbord.

Grillad zucchini med rosmarin och sej

Den lite torra zucchinin blir saftig av grillning. Det är klart att det går att göra i en stekpanna också….

Enkla äppelflarn

Snabb och billig efterrätt eller fika. Enkla äppelflarn är lätta att anpassa till sällskapets storlek och eleganta med tanke på…

Örtkryddad kycklinggryta med äpple och oliver

Öland påminner mig om Provence. I den här kycklinggrytan har jag samlat de sydfranska smakerna: saffran, oliver, oregano och timjan….

Pizza Tirolo

Pizza med äpple, gorgonzola och speck som ger en blandning smakar ljuvligt tillsammas.

Friterade klyftor av åkeröäpple

Friterade äppelklyftor med vanilj, kanel och brunt socker. Det som skiljer en dussinkock från en stjärnkock är förmågan att välja…

Äppelchutney

God äppelchutney som passar till mycket. Den kan t.ex. liva upp både kyckling och blodpudding.

Äppelmos

Har man lyckan att få mer äpplen än man kan äta upp så är det att rekommendera att göra äppelmos….

Knäckäpplen

När man vill få lite extra gammaldags känsla är knäckäpplen oslagbara! Skär gärna till egna pinnar av björk och stick…

Kryddfärsbiffar med lingonsky

En maträtt till julbordet av Leif Mannerström.

Stekt gås

Gås äter man traditionellt på mårtensafton 10 november. Traditionen finns främst i Skåne och Tyskland. Som förrätt innan äter man…

Ugnsbakad falukorv

Svensk folkhemsklassiker som gör det lite småtrista halvfabrikatet falukorv till en liten vardagsfest. Ta inte den allra billigaste falukorven utan…