
Rostar man sina hasselnötter får de en extra smakdimension. De blir då lämpliga att äta som de är eller ha i müsli. De kan även hackas och användas som topping på glass. Vill man kan man mala dem till mjöl och bli en ingrediens i hemgjord nougat.

Denna klassiska tapas är ett perfekt snack som man svänger ihop på några minuter. Mycket nyttigare och godare än de salta nötter man köper i butiken.

Fetaostlax håller på att bli en modern klassiker när svenskarna överger fettskräcken. Ett lager med smulad fetaost gör den tråkigaste frysdisklaxen till en smakrik rätt på under en halvtimme. Servera med kokt potatis eller om man äter LCHfF eller GI så serverar man med till exempel kockt broccoli.

Tryffel är väl inte vardagsmat precis, men det händer ju att man snubblar över det ibland, snubblar var kanske inte rätt ord, men ni förstår säkert vad jag menar. I mitt fall blev jag uppringd av en fransk kock som hade känningar i Piemonte och vi kunde få köpa för…

Jag använder ofta charkprodukter som smakbärare i olika maträtter, det är ett smidigt sätt att plocka fram mycket smak. Och som du vet finns det hur många olika korvar som helst att välja på, men undvik medvurstar eftersom de tillför en märklig syrlig smak som vi inte alltid eftersträvar. /Hannu…