Smaskig och festlig LCHF-rätt med svenska smaker.
kall kokt lax med pepparotssås
Ingredienser (4 portion)
600 g laxfilé
1 tärning fiskbuljong
Pepparrotssås
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 dl majonäs
2 msk färskriven pepparrot
salt
nymald svartpeppar
Tillbehör
1 kg räkor med skal
4 kokta ägg
½ gurka
färsk dill
Tillagning
Koka upp vatten, smula i buljongtärningen. Ta bort från värmen och lägg i laxen. Låt stå i 10 minuter. Häll av vattnet och låt laxen kallna.
Pepparrotssås: Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ såsen i kylen.
Skala räkorna och äggen. Skär äggen i klyftor.
Skala och dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i mindre bitar.
Lägg upp fisken och skeda upp såsen över den. Garnera med räkor, ägg och gurka samt dill.