Jag använder ofta charkprodukter som smakbärare i olika maträtter, det är ett smidigt sätt att plocka fram mycket smak. Och som du vet finns det hur många olika korvar som helst att välja på, men undvik medvurstar eftersom de tillför en märklig syrlig smak som vi inte alltid eftersträvar. /Hannu Sarenström
Kokt vit sparris med halstrad chorizo
Ingredienser (1 portion)
3 fina vita sparrisstjälkar
salt
vatten att koka i
en bit chorizo, 3-4 cm
en skvätt olivolja att fräsa korven i
lite färsk parmesan eller spansk manchegoost
en lite bukett slätbladig persilja
Tillagning
Skala sparrisstjälkarna försiktgt med en potatis- eller sparrisskalare. Låt stjälkarna ligga på en bräda när du skalar dem så går de inte av lika lätt. Skär av den träiga stumpen längst ner på stjälken.
Koka upp vatten, salta och koka stjälkarna mjuka 10-15 minuter, beroende på hur nyskördade de är.
Värm en liten stekpanna och slå i en skvätt olivolja. Skär chorizon i ca 1/2 cm tjocka skivor och bryn den på båda sidor i den varma oljan.
Lyft upp sparrisstjälkarna och låt dem rinna av på en ren kökshandduk, arrangera dem på en tallrik och lägg upp korvskivorna. Droppa över den chorizosmakande oljan, riv lite ost över och strö på persilja.
Njut direkt...