Kokt vit sparris med halstrad chorizo

Jag använder ofta charkprodukter som smakbärare i olika maträtter, det är ett smidigt sätt att plocka fram mycket smak. Och…

Köttfärsjärpar

Järpe är som alla vet en vild fågel, en välsmakande skogshöna som trivs bäst i granskogar. Den påminner om orre…

Köttbullar med citron

Ett recept av Tomas Tengby.

Röding fylld med färgglada grönsaker

Röding är en vacker fisk som passar bra att baka i ugnen. Här är den fylld med grönsaker som ger…

Potatisbakelse

Billigt men ändå gott och lyxigt tillbehör till stekt eller grillat kött till exempel en Filet Mignon.

Havsabborre som i Livorno

Havsabborre med tomater och selleri pch en skjuts av vitlök – rätt upp och ner. Sådan naken mat ställer stora…

Enkel Chicken Kiev

Hemlagad Chicken Kievs behöver inte innebära timmar i köket. Detta är en enkel och snabb variant på klassikern Chicken Kiev.

Baba ganoush

Baba ganoush är en aubergine-baserad dipp, som görs på lite olika sätt i hela Orienten. Baba ganoush serveras både som…

Grekiska fyllda tomater

Klassisk grekisk vegetarisk rätt. Fyllda tomater funkar bäst varma men är även goda kalla.

Friterad bergtunga från Bohuslän

Att fritera är inte helt livsfarligt, däremot är nyfriterat farligt gott. Fritering är en tillagningsteknik som är mycket uppskattad. Man…

Bagarbysoppa

Matig förrättssoppa eller lättare lunch. Receptet är skapat av Christer Lingström och serverades på hans stjärnrestaurant Edsbacka Krog i Sollentuna…

Gambas al Ajillo

Räkor i vitlök är en härliga på tapasbordet.