
Jag använder ofta charkprodukter som smakbärare i olika maträtter, det är ett smidigt sätt att plocka fram mycket smak. Och som du vet finns det hur många olika korvar som helst att välja på, men undvik medvurstar eftersom de tillför en märklig syrlig smak som vi inte alltid eftersträvar. /Hannu…

Kinesiska ångkokta dumplinga som passar som plockmat. Vill man inte göra degen finns den som färdiga plattor i välsorterade mataffärer eller asiatiska butiker.

Krämig och god champinjonsoppa. Tillreds snabbt och passar alla, inklusive folk som går på LCHF-diet.

Enkel, läcker, snabb, nyttig, billig och ändå lyxig broccolisoppa. Man kan skippa både getost och valnötter om man vill.

Här ligger hela Norrland öppet! Det här är en suverän förrätt som man gärna kan göra på rester, allt rökt kött går bra: ren, rådjur, hjort… Till den här rätten sitter en Norrlands aquavit som en smäck.

Klassisk räkcocktail med några få men väl valda ingredienser. Räkcocktailen må vara en av de mest utskrattade förrätterna i den kulinariska historien, men det är även väldigt gott om man ser till att skaffa förstklassiga ingredienser, speciellt viktiga är räkorna och avokadon.

Enklare variant på risotto som görs i ugn. Risotto kan bådeätas som tillbehör till kött eller fisk eller som förrätt eller lättare lunch.

När man väl förberett denna delikata tonfiskrätt så går det snabbt att sno ihop den inför imponerade vänner som garanterat samlats runt och imponerats av teppanyakihällen. Tonfisken måste vara av bästa sushi-kvalitet. Köp sake i Japan.