Kokt vit sparris med halstrad chorizo

Jag använder ofta charkprodukter som smakbärare i olika maträtter, det är ett smidigt sätt att plocka fram mycket smak. Och som du vet finns det hur många olika korvar som helst att välja på, men undvik medvurstar eftersom de tillför en märklig syrlig smak som vi inte alltid eftersträvar. /Hannu…

Enkel oxfilékänsla med fransyska och kantareller

Med kantareller och lite grädde kommer man långt i sommarköket.

Cheesecake med bär- och citrustopping

Klart att cheesecaken toppas med säsongens goda bär, vilket ger en skön avslutning till sommarkalaset.

Ugnsbakad lax på vindoftande grönsaksbädd

En lättlagad spansk inspiration som förgyller sommardagarna. Jag tar ofta med mig den ner till stranden och äter den lufttempererad, vilket blir ett skönt sätt att tillbringa dagen på. /Hannu Sarenström

Basilikarostad scampi

Plockmat med scampi. Kombineras med annan plockmat till en komplett mingeltallrik.

Blinier

Blinier är ryska plättar bakade med bovetemjöl. De passar utmärkt med löjrom, finhackad lök och gräddfil. Speciellt på nyårsafton.