
Blinier är ryska plättar bakade med bovetemjöl. De passar utmärkt med löjrom, finhackad lök och gräddfil. Speciellt på nyårsafton.
Blinier är ryska plättar bakade med bovetemjöl. De passar utmärkt med löjrom, finhackad lök och gräddfil. Speciellt på nyårsafton.
10 g jäst (ca 2 tsk)
2 ½ ljummen mjölk
1 ½ bovetemjöl
1 dl vetemjöl
¾ dl gräddfil
1 äggula och 1 äggvita
1 krm salt
Rör ut jästen i mjölken och lös upp.
Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt.
Vispa smeten slät och låt jäsa i cirka 30 minuter.
Vispa äggvitan hård och blanda ner den försiktigt i smeten.
Grädda tunna blinier i en plättlagg och servera omedelbart, medan blinierna är varma.