Kålpudding à la LCHF

God vardagsrätt med väldigt lite kolhydrater.

Ingredienser (6 portion)

ca 1 kg strimmlad vitkål
ca 50 g smör
1 kg blandfärs
3 dl vispgrädde
2 ägg
250 g keso, avrunnen
1 msk lökpulver
1 tsk örtsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk buljongpulver/1 buljongtärning utan glutamat
5 dl vatten
Sås
3 dl spad från kålpuddingen
6 dl vispgrädde
soja
salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Blanda färs, vispgrädde, ägg och keso.

Krydda med lökpulver, örtsalt och svartpeppar.

Häll över smeten i en smord stor ungsfast form och jämna till.

Sätt ugnen på 200 grader.

Stek den strimlade vitkålen i smör i en stekpanna. Den ska bli mjuk och gärna få lite färg.

Bred över kålen på köttfärsen.

Koka upp vatten och blanda ut buljongpulvret/tärningen.

Häll buljongen över kålpuddningen.

Grädda i ugn i ca 45 minuter.

När puddingen gått i ca 30 minuter i ugnen häller man av 3 dl av buljongen och blandar med grädden. Koka tills den reducera till ungefär hälften. Krydda med salt, peppar och soja.

Ät kålpuddningen med gräddsåsen och några osockrade lingon.

You May Also Like

1.CC

Husmanskost när den är som bäst!


* = Obligatoriskt fält