Colcannon

Traditionell rätt från Irland som historiskt varit så populär att den till och med fått en egen sång. Äts som…

Rostade kastanjer

Kastanjer från Medelhavsregionen är en delikatess och kan, om de ugnsrostad, ätas både som en enkel efterrätt eller som tillbehör…

Färskpressad apelsinjuice

Den nyttigaste juicen pressar man själv. Då blir den dessutom äkta färskpressad. Apelsiner har sin bästa säsong runt juletid.

Hjortburgare

Leif Mannerström har en dröm om att en gång få öppna en elegant hamburgerrestaurang. Då ska denna vilthamburgare stå överst…

Vildgåsbröst med tillbehör

Vildgåsen jagas i augusti till december med lite lokala avvikelser.

Knäckäpplen

När man vill få lite extra gammaldags känsla är knäckäpplen oslagbara! Skär gärna till egna pinnar av björk och stick…

Kokt julskinka

Julpastej och sylta får vara själva förspelet tilljulens absoluta huvudnummer – skinkan! Griljerad och mjäll väntar den glatt på kniven…

Grönkålssoppa

Grönkålssoppa blir en god lunch under vintern, t.ex. på Juldagen då man kan använda spadet från skinkan.

Drömskinka

Ett gott och enkelt sätt att laga till resterna av sin julskinka.

Smörstekt pilgrimsmussla med rostat bröd och avokado- och papayasallad

En smakrik rätt med pilgrimsmussla som är snabb att laga. Salladen går utmärkt att förbereda. Receptet är på två portioner.

Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

En frisk och god tårta med krispig passionsfrukt.