Colcannon

Traditionell rätt från Irland som historiskt varit så populär att den till och med fått en egen sång. Äts som…

Hjortburgare

Leif Mannerström har en dröm om att en gång få öppna en elegant hamburgerrestaurang. Då ska denna vilthamburgare stå överst…

Vildgåsbröst med tillbehör

Vildgåsen jagas i augusti till december med lite lokala avvikelser.

Stekta svartrötter med pumpa och paprika, mangold och bönpuré

Många har uppfattningen att det är jobbigt och skitigt att använda svartrötter. Jag tycker att smaken uppväger, och att de…

Lammsoppa

Mustig lammsoppa.

Stekt gås

Gås äter man traditionellt på mårtensafton 10 november. Traditionen finns främst i Skåne och Tyskland. Som förrätt innan äter man…

Köttfärslåda

Smakrik köttfärslåda.

Mörk kladdkaka med ugnsbakade fikon

Mustig chokladtårta med ugnsbakade fikon. Servera med vaniljmascarpone eller vispad grädde.

Mangosalsa

Läcker mangosalsa som passar bra till en förrätt med grillade pilgrimsmusslor eller andra grillade skaldjur. Är det inte säsong på…

Saffranspäron

Inläggningar av frukt är ett bra sätt att förädla och förvara allt man inte hinner äta upp på hösten. Det…

Mangomousse

Denna mangomousse med pistachnötter passar bra att förbereda som dessert.

Jordärtskockssoppa

Krämig och god soppa på delikatessen jordärtskockor.