Amerikansk slowfood-klassiker som först på senare år nått våra breddgrader och redan håller på att bli ett skämt i klass med tacopajen. Det är dock lite elakt eftersom detta är riktig mat och ett utmärkt sätt att använda fläskkarrén på.
Servera med hamburgerbröd, avokado, löken från grytan och mer barbequesås.
1,2 kg benfri fläskkarré
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
2 msk flingsalt
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
några dl barbequesås (gärna hemgjord)
smör och olivolja till grytan
Sätt ugnen på 125 grader.
Smörj en liten gjutgärnspanna med lock.
Blanda salt, paprikapulver och spiskummin. Gnid in fläskkarrén med detta. Lägg den sen i den smorda grytan.
Häll på barbequesåsen.
Skiva löken grovt och lägg på över karrén. Pressa på vitlöken.
Sätt in i ugnen och låt stå där i 4 timmar. Sen ska det gå att dra ut köttet lätt med gafflar. Går det inte så ställ in den en timme till.
Servera med hamburgerbröd, avokado, löken från grytan och mer barbequesås.