Barbequesås

Amerikansk barbequesås med sydstatstouch. Passar till kött både som marinad och som sås.

Pulled Pork

Amerikansk slowfood-klassiker som först på senare år nått våra breddgrader och redan håller på att bli ett skämt i klass…

Moriska spett

Ännu en rätt som Plura stötte på i Soller. Servera den som en förrätt eller som en tapasrätt bland andra.

Lepinje

Bröd från Balkan som påminner om pitabröd, men som är så gott att till och med de kräsnaste barn äter…

Lammspett med blomkålssallad och blåbär

Blomkål är lite speciellt att koka. Det går snabbt så ta upp den från vattnet i tid.

Bönor i senap och timjan

Med en god bönsallad som kan ersätta potatisen om man så vill.

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Fråga fiskhandlaren och be honom svara ärligt på frågan om makrillen är riktigt färsk. För det måste den vara.

Vit sparris i smörpapper med scahlottenlök och dragon

Ett grilltillbehör signerat Paul Svensson.

Grillade hamburgare

Grillat är godast, så är det. Röksmak tillför helt enkelt en dimension även till hamburgare. Servera grillade hamburgare mellan lätt…

Grillade svärdfiskspett

Svärdfisken har ett fast och fint kött som gör den väldigt lämpad för att trä upp på spett och grilla….

Lammfärskebab med spiskummin, lime och persilja

Lammfärs har en stark och egen smak som står sig bra även i mustiga rätter. Jag har en förkärlek för…

Fläskstek

Härligt saftig fläskstek med fin steksvål. Passar som söndagmiddag.