Pulled Pork

Amerikansk slowfood-klassiker som först på senare år nått våra breddgrader och redan håller på att bli ett skämt i klass…

Radiokaka

Klassisk svensk kaka som såklart fått sitt namn för att den ser ut lite som fronten på en gammal transistorradio….

Pluras paella

En paella kan innehålla det mesta, man kan göra den på enbart skaldjur eller så blandar man skaldjur med fisk,…

Jitterbuggare

Klassisk kaka som hamnat lite i skymundan bakom cupkakes, macarons, muffins och vulgärt stora kanelbullar. Men det kanske är dags…

Spaghetti carbonara

Klassisk pastarätt här i mästerkocken Melker Anderssons version, tillsammans med en sallad med romanesco.

Smördeg

Göra egen smördeg är inte så svårt om man bara är noggrann. Detta recept är med riktigt smör. Vill man…

Coeur de filet provençale – oxfilé på potatisbädd

Klassisk svensk finmat med proveçalska smaker. Här i Vår Kokboks variant.

Ångbåtsbiff – Biff anno 1926

Kommer du ihåg hur en gammaldags biff med lök smakade? En sådan där som serverades på olika ölkafeer och enklare…

Yakitori

Även om yakitori numera kan vara i stort sett vad som helst på ett grillspett så är det egentligen kyckling…

Grön ärtsoppa

God och nyttig soppa att servera innan pannkakorna på torsdagar.

Kåldolmar

Kåldolmar är en av hörnstenarna i svensk husmanskost. Lite mer jobb att göra än kålpudding, men lite snyggare också. Gör…

Ambrosiakaka

Få kakor har fått ett så tragiskt öde som ambrosiatårtan, som tillverkas av industrin i förpackningar som håller sig i…