Pulled Pork

Amerikansk slowfood-klassiker som först på senare år nått våra breddgrader och redan håller på att bli ett skämt i klass…

Tjälknöl med krämig zucchinisallad

Tjälknöl är ett perfekt sätt att laga fruset kött på. Sätt in det i ugnen över natten – köttet lagar…

Porchetta

Porchetta är härlig italiensk slowfood. Servera med en potatissallad.

Stekt gås

Gås äter man traditionellt på mårtensafton 10 november. Traditionen finns främst i Skåne och Tyskland. Som förrätt innan äter man…

Chiligryta

Het och nyttig oxgryta med massor av smak och nyttigheter.

Hemmagjord surkål

Surkål är slowfood när den är som bäst. Att göra egen surkål är mer än överkurs. Dels tar det 4…

Pollo alla Creta

Detta är ett av de äldsta kända tillredningssätten inom kokkonsten. Ursprungligen tog man fuktig lera, klädde in fågeln med den…

Fläskkotlett i lergryta

God lergryterätt med fläskkotlett. Vill man kan man byta ut fläskkotletten mot hel fläskkarré eller skinkstek.

Pain au vin

Detta bröd smakade jag första gången på en liten restaurang i Alsace som mästerkocken Marc Haeberlln rekommenderat. De lagade världens…

Surdeg på vete

Surdeg på vete används främst till baguetter, men det kan blandas i de flesta bröd om man vill.

Helstekt kyckling som i Provence

Klassisk slowfood från södra Frankrike. Ungstekt kyckling blir så bra som de ingående ingredienserna så satsa på en riktigt bra…

Pissaladière

Klassisk provesalsk salt lökpizza utan ost och tomatsås. Om en pizza kan vara slowfood så är det det denna sydfranska…