
Snyggt tillbehör till finmiddagen. Ostsufflé är betydligt enklare att göra än det ser ut.
Snyggt tillbehör till finmiddagen. Ostsufflé är betydligt enklare att göra än det ser ut.
3 msk smör
4 msk mjöl
4 1/2 dl mjölk
5 ägg
300 g riven ost förslagsvis gruyere, gréve eller jarlsberg
2 tsk maizenamjöl
1 tsk cayennepeppar
1/2 tsk fint riven muskot
1/2 tsk salt
Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet.
Tillsätt mjölken.
Koka upp under omrörning och låt koka några minuter.
Ta kastrullen från plattan och låt svalna något.
Separera äggen i gulor och vitor.
Rör ner äggulorna i smöret och mjölken.
Tillsätt osten, maizena och kryddor.
Vispa sedan äggvitor och salt till ett hårt skum.
Blanda ihop en fjärdedel av skummet med resten av ingredisenerna.
Vänd sedan försiktigt ner resten av skummet i smeten.
Grädda på galler på nedersta falsen i ugnen.
Servera direkt, gärna med en fräsch sallad.