Festlig och smakrik fläskfile med italiensk bresaola. Den italienska lufttorkade nötköttet bresaola görs av nötlår som lufttorkas i 2-3 månder kryddat med salt, peppar och andra kryddor, som kanel och muskot.
Servera bresaolafilén med ungstekt potatis.
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
8 skivor bresaola
Sparrissås
500 g färsk grön sparris
2 dl vispgrädde
100 g chevre
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Värm ugnen till 175 grader.
Sparrissås: Skär av det nedersta delen på sparrisen.
Koka knappt hälften av sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Ta upp sparrisen, men spara kokvattnet.
Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den till slät konsistens med 1 dl kokvatten.
Häll i grädden och hälften av chevren.
Mixa och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen i en
ugnssäker form.
Putsa köttet fritt från hinnor. Skär det i 4 bitar.
Krydda med salt och peppar.
Bryn köttet runt om i smör en het stekpanna med 1 klick smör.
Linda 2 skivor bresaola runt varje köttbit och fäst med tandpetare.
Lägg köttet på såsen och stek i mitten av ugnen ca 10-12 minuter tills innertemperaturen är 65 grader.
Koka den kvarvarande sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Ta bort tandpetarna och smula över getosten som är kvar på det färdigstekta köttet.
Servera med kokt sparris och stekt potatis.