Festlig förrätt med hummer och utan kolhydrater.
Gratinerad hummer à la LCHF
Ingredienser (2 portion)
1 stor hummer
smör att steka i
4 skivade färska champinjoner
1/4 purjolök
1 dl vispgrädde
1 msk konjak
salt
nymald svartpeppar
1 äggula
1 dl riven lagrad ost
Tillagning
Dela hummern i två lika stora delar.
Ta ur köttet och dela hummerköttet i mindre bitar.
Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ugnsform
Fräs svampen i lite smör tills vätskan har kokat in.
Sätt ugnen på 250 grader.
Tillsätt purjolök och stek den mjuk utan att den tar färg.
Häll på vispgrädden.
Smaka av med konjak, salt och peppar.
Ta bort från värmen och rör ner hummerköttet och äggulan.
Fördela fyllningen i hummerskalen.
Strö över osten.
Gratinera hummern mitt i ugnen 7-8 minuter tills den har fin färg.
Servera genast.