Ostsufflé

Snyggt tillbehör till finmiddagen. Ostsufflé är betydligt enklare att göra än det ser ut.

Fläskfilé i grönpepparsås

Pepprig lättlagad fläskfilérätt med anor från 70- eller 80-talet. Hur het man vill ha den är individuellt och lättmodererat. Servera med potatisklyftor eller pommes frites, extra grönpeppar och nånslags grönsaker.

Mathias Dahlgrens Puckstång Jordgubb

Även de mest firade av kockar har varit barn och gillat de vanligaste av smaker. I Mathias Dahlgrens fall är det glassen puckstång jordgubb som hans hjärta klämtar lite extra för. Bjud någon du tycker om eller ät alla själv. Att puckstång jordgubb inte finns längre är märkligt. /Mathias Dahlgren

Trolldeg

Billig och rolig leklera till barn och barnsliga vuxna. Kan färgas in med hushållsfärg om man så önskar. OBS: går ej att äta endast för dekoration.

Räkcocktail

Klassisk räkcocktail med några få men väl valda ingredienser. Räkcocktailen må vara en av de mest utskrattade förrätterna i den kulinariska historien, men det är även väldigt gott om man ser till att skaffa förstklassiga ingredienser, speciellt viktiga är räkorna och avokadon.

Studio 54

Studio 54 var en legendarisk nattklubb i New York med en topp under den hetaste discoeran på 70- och 80-talet. ‘The Studio’ som den kallades var så het att till och med kändisar hade svårt att ta sig förbi dörrvakten…

Flygande Jacob

Klassisk svennebanan-rätt som de flesta minns från sin barndom. Flygande Jakob är uppkallad efter upphovsmannen, Ove Jakobsson, som arbetade med flygfrakt. Servera gärna flygande Jacob med ris.

Oxfilé Wellington

Retrorätt med inbakad oxfilé. Oxfilé Wellington är uppkallad efter en Lord of Wellington, Arthur Wellesley. Han är inte vilken mossig brittisk militär som helst. Det var nämligen han som slog Napoleon i slaget vid Waterloo och som sen ledde till att ABBA blev en av världens mest populära mixade kvartetter….

Fyllda paprikor

Nyttig och färglad retrorätt som är godast att göra på sensommaren då det finns finast paprikor. Rätten kan förberedas fram till den avslutande ugnsgratineringen.

Plankstek med fläskfilé

Det finns utskrattade maträtter, det finns totalt utskrattade maträtter och så finns det plankstek. Denna 70- och 80-tals klassiker är dock betydligt godare än sitt rykte. Man kan givetvis göra den utan planka och det blir också gott, men det blir såklart inte plankstek.

Rosa Pantern

En svensk ensamstående mamma åkte till London med sin tioåriga dotter. Flickan blev överlycklig när de skulle gå på bio och se filmen Rosa Pantern. Men den tecknade pantern var endast intro till den över två timmar långa, ej svensktextade, vuxenfilmen med Peter Sellers. Flickan blev traumatiserad av besvikelse och…

Brownies med marshmallows

Klassiska chokladbrownies med marshmallows i smeten. Garanterat en succé på barnkalaset.