Hederlig efterätt som med fördel görs på mogna svenska päron.
Konjakspäron med mintchokladsås
Ingredienser (4 portion)
4-6 päron
5 dl vatten
2 dl socker
1 dl konjak
Mintchokladsås
100 g mörk mintchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
½ dl kakao
1 dl florsocker
Tillagning
Skala päronen men låt skaften sitta kvar.
Koka upp vatten och socker i en gryta där päronen kan ligga trångt. Lägg päronen i sockerlagen. Häll i konjaken.
Småkoka tills päronen är mjuka, 15-20 minuter beroende på om sorten är mjuk eller fast.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten.
Koka upp och ta bort från värmen.
Låt blandningen svalna och vispa sedan i kakao och florsocker.
Servera päronen med chokladsåsen runt om.