Recept konjakspäron med mintchokladsås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Konjakspäron med mintchokladsåsStjärnrecept

Hederlig efterätt som med fördel görs på mogna svenska päron.

Receptet är hämtat ur boken Vår kokbok (Norstedts). Köp den på Bokus för 189 kr.

Utskriftsvänlig version

Konjakspäron med mintchokladsås med sökord som cognac, päron, efterrätt, dessert och kakao

Ingredienser (4 portioner)

  • 4-6 päron
  • 5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl konjak
  • Mintchokladsås
  • 100 g mörk mintchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • ½ dl kakao
  • 1 dl florsocker

Tillagning

  1. Skala päronen men låt skaften sitta kvar.
  2. Koka upp vatten och socker i en gryta där päronen kan ligga trångt. Lägg päronen i sockerlagen. Häll i konjaken.
  3. Småkoka tills päronen är mjuka, 15-20 minuter beroende på om sorten är mjuk eller fast.
  4. Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten.
  5. Koka upp och ta bort från värmen.
  6. Låt blandningen svalna och vispa sedan i kakao och florsocker.
  7. Servera päronen med chokladsåsen runt om.

Kommentera detta Konjakspäron med mintchokladsås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013