Chia Fresca

Chiafrön har ätits av indianstammar i Sydamerika i tusentals år. Sedan några år tillbaka har de även “upptäckts” av oss…

Rostade hasselnötter

Rostar man sina hasselnötter får de en extra smakdimension. De blir då lämpliga att äta som de är eller ha…

LCHF-pannkakor

Att man behöver mjöl i pannkakor är en myt. Dessa är helt mjölfria (och glutenfria) och ser ändå ut som…

Hårdkokt ägg

Ägg är både nyttig snabbmat och dekoration.

Oeufs à la coque

Vill man koka ägg på franska så är oeufs à la coque ett bra val. Dessa löskokta ägg passar bra…

Glöggryta

Julig gryta med massor av smak som mättar gott i vintermörkret.

Pan Bagnat

Förenklat kan man säga att Pan Bagnat är Salade Niçoise som smörgås. Namnet kommer från lokala provensalska dialekt av Niçard,…

Djävulsägg (deviled eggs)

Deviled eggs eller Ägg Mimosa är hårdkokta ägg som halverats och fyllts med hårdkokt äggula blandat med olika ingredienser, vanligast…

Ägg i cocotte

Elegant sätt att servera tillagat ägg på.

Blåbärssmoothie med nyttiga bär

Nyttig smoothie med blåbär, gojibär och tranbär.

Havregrynsgröt

Klassisk svensk frukosträtt för kroppsarbetare, men den är såklart även lämplig för skrivbordsråttor. Havregrynsgröt är billigt och gör att man…

Rösti

Rösti, eller Röschti som det stavas på schweizertyska, är en schweizisk potatisrätt. Det var ursprungligen en frukosträtt för jordbrukare i…