Rostade päron med havreplättar och cidersabayonne

Att driva en ekologisk fruktträdgård är tufft jobb. Ska man klara sig utan att bespruta måste man försöka bibehålla en så stor nyttodjursfauna som möjligt. Det innebär att man har kvar alla smådjur som funnits från början, som har sina egna fiender och som håller varandra i schack. Besprutningen tar…

Helstekt lammkrona med Borsséns brödsallad

Lammkrona är en förvånansvärd lätt anrättning att imponera med. Den svåraste biten är att forma och binda upp kronan så att den håller ihop under stekning. Serveringen blir sedan till en extra festlig detalj med tranchering vid bordet. Så kallade lammracks finns i de flesta välsorterade butiker. Ett ännu bättre…

Saffranspäron

Inläggningar av frukt är ett bra sätt att förädla och förvara allt man inte hinner äta upp på hösten. Det här receptet på saffranspäron är skapat på Rpsendals Trädgård på Djurgården i Stockholm. Med sina smaker av saffran, kanel, kardemumma och anis passar de förstås extra bra att ta fram…

Lennart

Lennart, Ragnar, Nisse och Pekka är kusiner där Ragnar var först med sin Absolut Kurant. Lennart är från Stockholm och ska alltid vara lite speciell, så han väljer päronlikör i sin drink istället. Nisse lever ett mer tillbakadraget liv med sin Absolut Mandrin, och Pekka håller sig troget till Finlandia…

Päronsnäckor med vaniljglass

Smaskig och imponerande efterrätt som går att förbereda. Bara själva uppläggningen behöver göras i sista stund.

Konjakspäron med mintchokladsås

Hederlig efterätt som med fördel görs på mogna svenska päron.

Lyxig getost- och spenatsallad

En mycket smakrik och mättande förrättssallad.

Päron Madeleine

En enkel höstefterrätt som man kan förbereda i god tid om man så vill. Skala päronen och förvara dem i vatten med tillsatt askorbinsyra (C-vitamin), 1 msk till drygt en liter vatten.

Pears cooler

En läskande vodkadrink med fräsch smak av päron.

Sterling Silver

Drinkrecept på Sterling Silver med den intressanta smakkombinationen mullbär och päron.