Havrebollar

Ytterligare ett smaskigt recept på havrebollar, havrebollen blir lite ljusare i färgen och smakar underbart. Äkta Havrebollar cirka 30 stycken

Amerikanska chokladmuffins

Stora härliga muffins av amerikansk typ som blir så mätt på att man kan skippa lunchen.

Kladdkakemuffins

Kladdkaka eller muffins till kaffet? Varför välja när man kan få både och!

Chokladtröst med vispad grädde

Choklad tröstar bra! En supersnabb favorit på fikabordet, efter sjuttonminuter i ugnen är den perfekt. Piffa upp kladdkakan med lite pudrad kakao eller florsocker som man enkelt får på plats med hjälp av en tesil. Perfekt för den rätta cafékänslan.

Japonais (Japaner)

Dessa kakor var specialitet på Conditori Lundagård i Lund när jag arbetade där och ugnarna var fulla av japanbottnar hela dagen eftersom efterfrågan var så stor på denna hasselnötssmakande kaka. Vi gjorde den som tårta också. Receptet kommer ursprungligen från Schweiz, och Max Hämmerli, som var verkmästare, tog med sig…

Silk Stockings Valentine

Just när man trodde att det inte kunde bli mer romantiskt, dyker dessa rosa silkestrumpor upp. Denna sexiga after dinner-cocktail gör vem som helst knäsvag.

Dajmtårta

God tårta med daim och Oboy.

Triple chocolate brownies

Breownies med djup härlig chokladsmak från tre sorters choklad. Detta brownies-recept är en liten sats som ger 8 bitar.

Glutenfri kladdkaka

Enkel och god tårta utan gluten. Vill man även att den ska vara laktosfri kan man använda mjölkfritt margarin istället för smör.

Chokladtårta i micro

Snabb och billig tårta som tillagas i mikrovågsugnen. Receptet ger dessutom minmalt med disk.

Chokladfrosting

Söt och lättgjord chokladfrosting som passar på till exempel cupcakes.

Enkel chokladpaj

Enkel och billig chokladpaj som görs på ingredienser man oftast har hemma. Servera gärna med vispad grädde och färska hallon.