
En billig festrätt signerad fru Amalia Wallenberg och skapad till hennes man häradshövdingen Marcus Wallenberg. Servera med potatismos, kokta gröna ärtor och lingonsylt.
En billig festrätt signerad fru Amalia Wallenberg och skapad till hennes man häradshövdingen Marcus Wallenberg. Servera med potatismos, kokta gröna ärtor och lingonsylt.
400 g kalvfärs
1 tsk salt
4 äggulor
1 ½-2 dl grädde
1 krm svart- eller vitpeppar
1 dl ströbröd
Stekning
smör eller margarin till stekning
Blanda alla ingredienser utom ströbrödet och vispa ihop smeten med elvisp.
Forma färsen till knubbiga biffar, c:a 3 cm tjocka.
Vänd dem försiktigt i ströbrödet.
Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna.
Stek biffarna på svag värme, 3-5 min på varje sida.
Servera med potatismos, gröna ärtor och ev. lingonsylt.