
En paella kan innehålla det mesta, man kan göra den på enbart skaldjur eller så blandar man skaldjur med fisk, kyckling eller kanin. Plura har ätit denna rätt ett otal gånger på olika platser runt om i Spanien och aldrig har de smakat eller sett likadana ut, alla har sitt…

Ekologiska kycklingar är stora, därför räcker det med två lårfiléer. Att jag använder kycklinglåren är för att de är godast, saftiga och smakrika.

Billig svensk husmanskost som traditionellt ätits på tordagar med efterföljande pannkakor. Ärtsoppa med fläsk är en het kandidat till titeln svensk nationalrätt, i alla fall hos den äldre delen av befolkningen.

En exklusiv och elegant soppa där basen är en ärtpuré. Strax innan serveringen tillsätter man lättvispad grädde och champagne. Åsikterna går isär om rätten heter Ninon (efter en 1600-talsskönhet i Paris) eller Nignon (efter en legendarisk kösmästare). Hursomhelst är det här en riktigt god rätt, kanske till och med den…

En billig festrätt signerad fru Amalia Wallenberg och skapad till hennes man häradshövdingen Marcus Wallenberg. Servera med potatismos, kokta gröna ärtor och lingonsylt.