
Heta räkor som antingen steks eller wokas.
Heta räkor som antingen steks eller wokas.
1 kg kokta räkor med skal
6 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 grön chili
1 dl olivolja
2 msk nypressad citron
salt
Skala räkorna, men lämna kvar skalet längst ut på stjärtarna.
Skölj räkorna under kallt vatten och torka dem torra med hushållspapper.
Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor.
Kärna ur och skiva eller hacka chilin fint.
Hetta upp oljan i en stor wok eller panna.
Tillsätt vitlöken och chilin och fräs under omrörning ca 1 minut.
Tillsätt räkorna och fräs ytterligare 1 minut under omrörning.
Smaka av med lite salt och pressad citron.
Servera räkorna direkt ur pannan vid bordet medan de fortfarande puttrar.
Doppa bitar av vitt bröd i oljan till.