
Ännu en rätt som Plura stötte på i Soller. Servera den som en förrätt eller som en tapasrätt bland andra.

Kinesiska ångkokta dumplinga som passar som plockmat. Vill man inte göra degen finns den som färdiga plattor i välsorterade mataffärer eller asiatiska butiker.

Klassisk svensk röra som påstås vara från Danmark. Hur det är med den saken vet vi inte men det är enkelt att göra och gott att äta. Passar på en toast, till bakad potatis eller på en advokadohalva.

Använd säsongens fisk, färsk är att föredra men fryst går också bra. Pak choy är en mangoldliknade grönska med vita stjälkar och gröna blad. Servera som förrätt eller som varmrätt tillsammans med ris. Tips: Servera wokad pak choy som tillbehör till andra rätter, hyvla över Västerbottensost och eventuellt rostade mandlar.

Kycklingvingar har kommit att bli alltmer populära på senare år. Till den här rätten skall du inte använda hela kycklingvingen ända ut i spetsen utan enbart de två innersta lederna. Annars blir det inte mycket kött att knapra på. Ett glas lätt rödvin passar till, gärna en sval Beaujolais.

Kantareller förekommer i stora dela av vårt land. De är lätta att känna igen och omöjliga att förväxla med någon annan svamp.

Löjromstoast är ett bra tilltugg till ett glas champagne, tar man två så blir det en bra förrätt på nyår. Den snåle tar amerikansk löjrom, har man spenderbyxorna på så är det ännu godare med svensk löjrom och då allra helst från Kalix.

Tacosmak kan man sätta på det mesta som innehåller köttfärs. Dessa små tacopiroger är praktisk plockmat eller buffémat som mättar.