Moriska spett

Ännu en rätt som Plura stötte på i Soller. Servera den som en förrätt eller som en tapasrätt bland andra.

Ugnsbakad lax på vindoftande grönsaksbädd

En lättlagad spansk inspiration som förgyller sommardagarna. Jag tar ofta med mig den ner till stranden och äter den lufttempererad,…

Chilismör

Lite hett och fräscht smör som man kan ha till det mesta, Bäst är det dock till en fisk som…

Dim Sum

Kinesiska ångkokta dumplinga som passar som plockmat. Vill man inte göra degen finns den som färdiga plattor i välsorterade mataffärer…

Tortilla med heta räkor

Spansk potatisomelett som passar som tapas till ca 8 personer eller som förrätt till 4 personer.

Fem timmars jerk-karré med mango-black bean salsa

Jerk är en populär kryddblandning och marinad från Jamaica. Den har bland annat smak av de inhemska kryddorna kryddpeppar och…

Tacokrydda

Egen hemmagjord tacokrydda utan e-nummer och andra konstigheter.

Feta- och melonsallad med granatäpple och lime

Functional food-sallad med bland annat granatäpple, som anses vara den antioxidanternas kung, med bland annat blodtryckssänkande effekt, minskad risk för…

Tom Chien – räkor i vitlökssås

Stora rosaröda räkor, oftast tillagade med skalen på, finns i många olika varianter på Hanois restaurangmenyer. Från det enklaste enkla…

Enkel chiligryta

Enkel chiligryta med nötkött.

Stekta svartrötter med pumpa och paprika, mangold och bönpuré

Många har uppfattningen att det är jobbigt och skitigt att använda svartrötter. Jag tycker att smaken uppväger, och att de…

Lax på lime- och vitlöksbädd

Smaskig och nyttig lax med pistagenötter, sweet chillisås, vitlök och lime. Servera med kokt pressad potatis eller ris och sugar…