Tom Chien – räkor i vitlökssås

Stora rosaröda räkor, oftast tillagade med skalen på, finns i många olika varianter på Hanois restaurangmenyer. Från det enklaste enkla – där räkorna bara ångas till perfektion och serveras med lite hackad färsk koriander och en dippskål med grovt salt, svartpeppar och lime – till räkor som bräserat i öl,…

Enkel chiligryta

Enkel chiligryta med nötkött.

Räkwok med nudlar

Het och nyttig wok med glasnudlar.

Djävulsägg (deviled eggs)

Deviled eggs eller Ägg Mimosa är hårdkokta ägg som halverats och fyllts med hårdkokt äggula blandat med olika ingredienser, vanligast är majonnäs och senap, tartarsås eller Worcestershiresås. Djävulsägg serveras vanligtvis kalla. Serveras som förrätt eller som del i en buffé. Det finns många varianter av deviled eggs, till exempel vitlök,…

Cevapcici

Cevapcici är en av nationalrätterna i Bosnien och Hercegovina, men den tros från början komma från Turkiet.

Vindaloo

Vindaloo är en curryrätt som kan göras precis hur stark som helst om man vill det. Servera vindaloo med ris och indisk öl.

Vitlöksräkor med sting

Heta räkor som antingen steks eller wokas.

Nachos

Hett snacks från Mexiko. Detta nachos-recept är originalet som skapades av Ignacio “Nacho” Anaya ungefär 1943. Vill man ha mer matiga nachos rekommenderas nacho de luxe.

Het wokad sesambiff med stekt ris

Nyttig wok med massor av smak och grönsaker. Foto: Mikael Strinnhed

Harissa

Populär nordafrikansk het kryddblandning.

Berbere

Etiopisk kryddblandning som kan användas ibland annat dorowat.

Barbequekyckling

En het grillad kycklingrätt som man först bryner på grillen på hög värme och sen kör klart i ugnen.