
Stora rosaröda räkor, oftast tillagade med skalen på, finns i många olika varianter på Hanois restaurangmenyer. Från det enklaste enkla – där räkorna bara ångas till perfektion och serveras med lite hackad färsk koriander och en dippskål med grovt salt, svartpeppar och lime – till räkor som bräserat i öl,…

Deviled eggs eller Ägg Mimosa är hårdkokta ägg som halverats och fyllts med hårdkokt äggula blandat med olika ingredienser, vanligast är majonnäs och senap, tartarsås eller Worcestershiresås. Djävulsägg serveras vanligtvis kalla. Serveras som förrätt eller som del i en buffé. Det finns många varianter av deviled eggs, till exempel vitlök,…

Vindaloo är en curryrätt som kan göras precis hur stark som helst om man vill det. Servera vindaloo med ris och indisk öl.

Hett snacks från Mexiko. Detta nachos-recept är originalet som skapades av Ignacio “Nacho” Anaya ungefär 1943. Vill man ha mer matiga nachos rekommenderas nacho de luxe.