Chokladbiskvier

Mycket goda kakor som uppskattas av alla som gillar choklad. Chokladbiskvier går utmärkt att frysa in och ta fram när man får besök.

Ingredienser (20 portion)

Bottnar
300 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk kakao
Glasyr:
125 g mörk blockchoklad
1 msk smör

Tillagning

Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet.

Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Fyllning: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.

Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna.

Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.

Glasyr: Smält blockchokladen i microvågsugn eller i ett vattenbad.

Blanda smör och smält blockchoklad.

Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av.

Ställ kakorna kallt.

Fler liknande recept