Ambrosiakaka

Få kakor har fått ett så tragiskt öde som ambrosiatårtan, som tillverkas av industrin i förpackningar som håller sig i flera månader och är fulla av konserveringsmedel. På Blekingsborgs konditori bakade vi dem på riktigt och kunderna köpte dem alltid så fort de var klara. Traditionellt strös glasyren bara med…

Apelsinringar

Dessa bakverk blir extra saftiga genom att de doppas i en citruslag med agar-agar som får den att stelna till. Med chokladdoppade ändar blir de ännu godare. Agar-agar går att köpa i kinesiska matbutiker. I kyl de håller sig färska i ca 7 dagar. De är lika goda när de…

Krämmassa

God vanilj- och mandelmassekräm som passar att fylla bullar och andra bakverk med.

Klassiska kanelbullar

Kanelbullar som garanterat smälter i munnen.

Nektarinpaj

God paj med mandelmassa och nektariner.

Prinsessmedaljong

Snygg kakbakelse för festligare fikastunder. Här finns recept på hur man tempererar choklad.

Vetekrans

En stor vetekrans pryder sin plats på fikabordet och kan nästan ta över tårtans huvudroll. Har man ork och lust kan man fylla dem med hemmagjord mandelmassa.

Nationaldagsbakelse

Sveriges nationaldag, den 6 juni, började firas så sent som 1983. Fram tills dess hette den svenska flaggans dag. Helgdag blev nationaldagen så sent som 2005.

Hemmagjord mandelmassa

Att göra egen mandelmassa är nästan enklare än att gå till affären och köpa.

Kaka med mandelmassa

God kaka med mandelmassa.

Adventspaj

En läcker och smakrik äppelpaj med mandelmasse- och pepparkakssmak. Det rekommenderas att man gör sin egen hemmagjorda mandelmassa.

Napoleonhattar

Cool retrokaka med underbart god mandelmassa som fyllning. Man kan färglägga med den hushållsfärg som man tycker är snyggast. Passar både till jul, påsk och midsommar.