Choklad- och kolapaj med cointreaugrädde

En härligt chokladig efterrättspaj som bör förberedas minst 3 timmar innan den ska serveras. Den mörka Chokladens bitterhet balanseras med…

Enkla biskvier

Underbart goda, lättbakade, frasiga men samtidigt sega biskvier. Går bra att frysa in och ta fram nån halvtimme inna servering…

Krämmassa

God vanilj- och mandelmassekräm som passar att fylla bullar och andra bakverk med.

Savarin

Klassisk efterrätt som även kallas Baba au rhum. Savarin kan även göras med andra spritsorter, som Grand Marnier eller Maraschino.

Madeleinekakor

Traditionell mjuk kaka från Lorraine i nordöstra Frankrike. Madeleinekakor är billiga att göra om man äger en madeleineform. Har man…

Donuts

Amerikanska munkar med glasyr är festligt och gott. OBS: Friteringen är farlig. Se till att vara försiktig och ha framförallt…

Enkla wienerbröd

Goda och lättbakade wienerbröd.

Wienerbröd

Klassiskt svenskt (och danskt) fikabröd. Det är inte helt enkelt att göra, men är man noggrann går det. En sak…

Enkel rulltårta

Rulltårtan är ett klassiskt svenskt bakverk som hamnat lite i skumundan. Dags för en renässans?

Napoleonbakelse

Napoleonbakelser är ett bakverk som är standard på de flesta svenska konditorier. Detta recept på napoleonbakelse blir godast om man…

Macarons

Macarons är otroligt söta, i dubbel bemärkelse.

Kronans kaka

Klassisk dessertkaka med mandel och potatis. Svartvinbärssåsen behöver man inte göra men det är väldigt god till.