Enkel chiligryta

Enkel chiligryta med nötkött.

Ingredienser (6 portion)

2 msk matolja
1,2 kg nötkött
1 gul lök
5 vitlöksklyfta
2 burkar hela konserverade tomater
3 gröna chilifrukter
1 liten förpackning kindneybönor
4 dl ljust öl
chilipulver
chilisås
1 msk spiskummin
2 tsk oregano
2 köttbuljongtärningar
salt
nymald svartpeppar
farinsocker

Tillagning

Skär köttet i tärningar. Hacka löken. Ta bort kärnor och hinnor från chilifrukterna och finhacka dem.

Hetta upp matoljan i en stor gryta och bryn köttet i omgångar.

Lyft upp köttet ur grytan och lägg det åt sidan så länge.

Fräs löken på svag värme i ca 5 minuter.

Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med vitlöksklyftor, tomater, chilifrukter, öl, 1 tsk chilipulver, spiskummin, oregano och köttbuljong. Blanda väl.

Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört men inte sönderkokt, det tar ca 1,5 timme.

Smaka av med salt, peppar, farinsocker och eventuellt med chilipulver eller färdig chilisås.

Servera med bröd och/eller ris.

Fler liknande recept