Torskrygg med rotfruktspytt och senapssås

En festlig fiskrätt som är stadig och rustik. Servera gärna ett rött, bärigt vin till för att matcha tillbehören. Torskrygg kan vara både dyrt och omoraliskt att köpa. Går bra att byta ut mot gös eller hälleflundra.

Ingredienser (4 portion)

Fisk
4 bitar torskrygg (c:a 600 g)
Rotfruktspytt
4 potatisar
4 morötter
3 små palsternackor
1 fänkål
2 msk koncentrerad kalvfond
Senapssås
1,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl vatten
½ dl rött vin
1,5 msk koncentrerad kalvfond
2 msk dijonsenap

Tillagning

Börja med rotfruktspytten: Skala rotfrukterna och skär dem i små kuber. Stek dem i smör i c:a 20 minuter. Tillsätt kalvfond, rör om och servera.

Såsen: Blanda grädde, vin, vatten och kalvfond i en kastrull. Låt det koka upp och reducera tills c:a 2 dl återstår. Smaksätt med dijonsenap.

Fisken: Halstra fisken några minuter på varje sida.

You May Also Like

1.Roland Parneving

Skulle platsa väl i kocktävling. Grymt gott. Med tanke på det räcker det bara till tre personer. Det smakar mera.
2.Richard Skogh

Mycket gott!
3.Mikael Lenander

Men använd inte sketen matlagningsgrädde :-(
4.Allt Om Mat

Detta är ett plagiat på följande recept: http://www.alltommat.se/recept/Grillad-fisk-med-rotfruktspytt-och-fransk-senapssas-827
5.Erik

Fantastiskt gott för såpass få ingredienser. Verkligen restaurangklass. Passar utmärkt med ett bra rödvin.


* = Obligatoriskt fält