Vanilla White Russian

Smarrig vinterdrink som nästan är som en dessert.

Löksoppa

Festlig, god, nyttig och billig rätt som passar extra bra en kulen höstdag eller smällkall vinterkväll. Denna gratinerade löksoppa funkar både som kraftig förrätt och lunch.

Köttfärssoppa

God, nyttig och värmande höst- och vintersoppa.

Handsprit

Att blanda sin egen handsprit eller alcogel är inte svårt och dessutom billigt. Att tvätta händerna ofta och då gärna med handsprit eller alcogel är troligtvis det effektivaste sättet att undvika svininfluensor och alla andra influensor.

Vita pepparkakor

Förr, när kryddor som kanel, ingefära och nejlikor, var dyra var inte det vi idag kallar pepparkakor att tänka på för vanligt folk. I södra Sverige, där det bodde många tyskar gjorde man istället vita pepparkakor som smakar lite som pepparkakor och lite som kex.

Surkålssoppa

En mild och värmande soppa. Gör man inte sin surkål själv så finns den att köpa på burk.

Grönkålssoppa

Grönkålssoppa blir en god lunch under vintern, t.ex. på Juldagen då man kan använda spadet från skinkan.

Christinas tunnskurna pepparkakor

Det kan verka vara en stor sats, så halvera den gärna. Men kakorna är försvinnande goda, såväl til vinterns glögg som till sommaren saft i bersån. Receptet kommer från Ågerup i Skåne, landskapet som enligt men egen uppfattning flyter av mjölk och honung.

Stora lyxiga semlor

Ett perfekt recept på stora lyxiga semlor.

Köttfärspaj

En mustig och god köttfärspaj. Servera med en fräsch sallad.

Surkålspaj

En frasig och ganska nyttig paj från det ryska köket.

Pocherade ägg

Pocherade ägg, eller förlorade ägg om man så vill, är ett festligare sätt att servera kokt ägg på. Passar extra bra till brunchen.