Kalvnoisetter med cognacsås

En lyxig kalvrätt med smakrik konjakssås. Servera kalvnoisseterna med mycket grönsaker så blir det dessutom nyttigt.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

600-700 g kalvfilé, 4-8 skivor
4-8 skivor parmaskinka
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
Cognacsås
½ dl konjak
2 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 msk koncentrerad kalvfond
1 dl skivade gröna oliver
1 ask kryddkrasse
Servera med
kokt färskpotatis
sockerbönor
kokta späda morötter

Tillagning

Sätt ugnen på 125 grader.

Täck med parmaskinkan längs kanten på filébitarna. Man kan binda upp med steksnöre om man vill.

Salta och peppra köttet på båda sidor.

Bryn kalvbitarna några minuter på varje sida tills de fått fin färg.

Lägg dem i en ugnsform och sätt in i ugnen.

Efterstek dem tills innertemperaturen är 56-65 grader beroende på hur man vill ha sitt kött.

Koka ur stekpannan med vatten och konjak, tillsätt crème fraiche och koncentrerad kalvfond.

Koka några minuter.

Blanda ner oliverna och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp köttet med potatis och nykokta grönsaker.

Häll på sås och strö över klippt krasse.

Fler liknande recept