Glassbomb

Glassbomb med blåbärsglass och hallonsorbet. En god kombination som är frisk i smaken och bra avslutning på middagen.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

7 ½ dl blåbärsglass
5 dl hallonsorbet
250 g djupfrysta hallon
1 msk florsocker
1 tsk pressad limesaft
Förslag till garnering
Hela hallon
Blåbär
Mynta

Tillagning

Klä en stor glasskål med plastfolie.

Rör blåbärsglassen och hallonsorbeten mjuk och följsam.

Packa blåbärsglassen runt om kanterna och botten i den plastklädda formen.

Fyll på med hallonsorbet i mitten. Täck med plastfolie. Ställ formen i frysen. Går bra att göra flera dagar innan.

Hallonsåsen: Tina hallonen, mixa och passera dem till en sås.

Blanda såsen med florsocker och limesaft.

Servering:Ta fram glassbomben c:a 30 minuter innan den ska ätas, ställ den i kylskåp.

Stjälp upp glassbomben på ett serveringsfat.

Garnera tallrikarna med bär och mynta. Lägg hallonsås på tallrikarna.

Låt var och en ta så mycket glass den vill ha.

Fler liknande recept