
Glassbomb med blåbärsglass och hallonsorbet. En god kombination som är frisk i smaken och bra avslutning på middagen.
Glassbomb med blåbärsglass och hallonsorbet. En god kombination som är frisk i smaken och bra avslutning på middagen.
7 ½ dl blåbärsglass
5 dl hallonsorbet
250 g djupfrysta hallon
1 msk florsocker
1 tsk pressad limesaft
Förslag till garnering
Hela hallon
Blåbär
Mynta
Klä en stor glasskål med plastfolie.
Rör blåbärsglassen och hallonsorbeten mjuk och följsam.
Packa blåbärsglassen runt om kanterna och botten i den plastklädda formen.
Fyll på med hallonsorbet i mitten. Täck med plastfolie. Ställ formen i frysen. Går bra att göra flera dagar innan.
Hallonsåsen: Tina hallonen, mixa och passera dem till en sås.
Blanda såsen med florsocker och limesaft.
Servering:Ta fram glassbomben c:a 30 minuter innan den ska ätas, ställ den i kylskåp.
Stjälp upp glassbomben på ett serveringsfat.
Garnera tallrikarna med bär och mynta. Lägg hallonsås på tallrikarna.
Låt var och en ta så mycket glass den vill ha.