Fläskfilé i grönpepparsås

Pepprig lättlagad fläskfilérätt med anor från 70- eller 80-talet. Hur het man vill ha den är individuellt och lättmodererat. Servera med potatisklyftor eller pommes frites, extra grönpeppar och nånslags grönsaker.

Ingredienser (4 portion)

700-800 g fläskfilé
smör eller margarin till stekning
3 dl matlagningsgrädde
1/2 köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1-2 msk hela torkade grönpepparkorn
1 msk gräddfil
1 1/2 msk maizena utrörd i lite kallt vatten.
salt

Tillagning

Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor och dela i bitar om 2 cm.

Salta lätt på fläskfilébitarna och bryn dem runt om i en het stekpanna.

Ta upp bitarna ur stekpanna och lägg dem i en ungsfast form.

Sätt ugnen på 200 grader.

Mortla grönpepparen grovt.

Häll matlagningsgädde, soja, grönpeppar och smula ner köttbuljongtärningshalvan i stekpannan. Koka upp under lätt omrörning.

Tillsätt maizenan under omrörning och koka upp igen. Ta bort från värmen.

Blanda lite av såsen med gräddfilen och tillsätt till resten av såsen.

Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Kontrollera så att fläskfilen är genomstekt.

Servera med ungspotatis av något slag och grönsaker.

Fler liknande recept