Fläskfilé i grönpepparsås

Pepprig lättlagad fläskfilérätt med anor från 70- eller 80-talet. Hur het man vill ha den är individuellt och lättmodererat. Servera med potatisklyftor eller pommes frites, extra grönpeppar och nånslags grönsaker.

Ört- och citronmarinerad fläskfilé

Ett recept som passar både till buffé och som söndagsmiddag.

Örtmarinerad fläskfilé

Fläskfilé kan kan vara torrt och lite tråkigt. Det här receptet på örtmarinerad fläskfilé är ett bra sätt att få sin fläskfilé saftig. Denna fläskfilé är bra som kötträtt i en matigare buffé eller som förberedd söndagsmiddag.

Snabb och enkel fläskfilé i ugn

Enklare festrätt eller festligare vardagsrätt, välj själv. Fläskfilé som först bryns och sen tillagas i ugn blir mörare och saftigare än om den steks i skivor på spisen. Tillsammans med rotfrukterna blir det dessutom en riktigt nyttig rätt.

Inbakad fläskfilé med bacon och svamp

Frasig och läcker smördegsinbakad fläskfilé med bacon och champinjoner.

Fetaostgratinerad fläskfilé

Lättlagad fläskfilé i ugn. Den blir dessutom riktigt nyttig om man gör salladen till.

Bresaolalindad fläskfilé med sparrissås

Festlig och smakrik fläskfile med italiensk bresaola. Den italienska lufttorkade nötköttet bresaola görs av nötlår som lufttorkas i 2-3 månder kryddat med salt, peppar och andra kryddor, som kanel och muskot. Servera bresaolafilén med ungstekt potatis.

Plankstek med fläskfilé

Det finns utskrattade maträtter, det finns totalt utskrattade maträtter och så finns det plankstek. Denna 70- och 80-tals klassiker är dock betydligt godare än sitt rykte. Man kan givetvis göra den utan planka och det blir också gott, men det blir såklart inte plankstek.

Fläskfilé- och kantarellpanna

Snabblagad och mycket god panna med fläskfilé och kantareller.

Italiensk fläskfilé

En fläskfilérätt med italienska förtecken både vad det gäller ingredienserna och färgerna.

Fylld fläskfilé med sherrysås

Fläskfilé blir saftig och god om man fyller den med godsaker och lindar in den i lufttorkad skinka.

Hel inbakad fläskfilé med gorgonzolasås

En bra bjudrätt som man kan förbereda ända fram till den slutgiltiga ungsgratineringen. Servera med potatisgratäng, potatisklyftor eller pommes Anna.