
Klassisk svensk röra som påstås vara från Danmark. Hur det är med den saken vet vi inte men det är enkelt att göra och gott att äta. Passar på en toast, till bakad potatis eller på en advokadohalva.

Pepprig lättlagad fläskfilérätt med anor från 70- eller 80-talet. Hur het man vill ha den är individuellt och lättmodererat. Servera med potatisklyftor eller pommes frites, extra grönpeppar och nånslags grönsaker.

Grönsaksstavar med dip är klassiskt svenskt fredagsmys som dessutom är nyttigt. Välj grönsaker efter säsong och favoritsmak.

En lite mer exotisk sill som man kan servera som lättare lunch eller vid stort sett vilken svensk mathögtid som helst.

God fisk i legryta. Rödspätta är en lite underskattad fisk, men här kommer den till sin rätt. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.

Mångsidig kall sås som bland annat passar till kalla kött-, fisk- eller skaldjursrätter. Rhode Isalandsås är utmärkt till sallader som innehåller kyckling, ris, fisk eller skaldjur. Passar även som dipsås till råa grönsaksstavar. Vi kallar denna Rhode Islandsås för enkel eftersom den är nästintill omöjlig att misslyckas med och för…

En liten, men elegant förrätt. Denna laxbakelse består av en laxtartar med pepparrotsgrädde på pumpernickelbröd. Gör gärna laxbakelsens fyllning dan innan, det blir den bara godare av. Laxbakelse är även bra som plockmat.