Tacosallad

God, snabblagad och nyttig sallad, det är tacosallad det!

Skagenröra

Klassisk svensk röra som påstås vara från Danmark. Hur det är med den saken vet vi inte men det är enkelt att göra och gott att äta. Passar på en toast, till bakad potatis eller på en advokadohalva.

Fläskfilé i grönpepparsås

Pepprig lättlagad fläskfilérätt med anor från 70- eller 80-talet. Hur het man vill ha den är individuellt och lättmodererat. Servera med potatisklyftor eller pommes frites, extra grönpeppar och nånslags grönsaker.

Cruditéer

Grönsaksstavar med dip är klassiskt svenskt fredagsmys som dessutom är nyttigt. Välj grönsaker efter säsong och favoritsmak.

Currysill

En lite mer exotisk sill som man kan servera som lättare lunch eller vid stort sett vilken svensk mathögtid som helst.

Spätta i lergryta

God fisk i legryta. Rödspätta är en lite underskattad fisk, men här kommer den till sin rätt. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.

Tartarsås

Smaskig sås med gräddfil till grillad eller stekt fisk.

Enkel Rhode Islandsås

Mångsidig kall sås som bland annat passar till kalla kött-, fisk- eller skaldjursrätter. Rhode Isalandsås är utmärkt till sallader som innehåller kyckling, ris, fisk eller skaldjur. Passar även som dipsås till råa grönsaksstavar. Vi kallar denna Rhode Islandsås för enkel eftersom den är nästintill omöjlig att misslyckas med och för…

Rostad strömming med primörsallad

Nyttig och god fiskrätt av stjärnkocken Fredrik Eriksson. Servera gärna men kall öl till.

Linsgryta

Nyttig och snabblagad linsgryta

Laxbakelse

En liten, men elegant förrätt. Denna laxbakelse består av en laxtartar med pepparrotsgrädde på pumpernickelbröd. Gör gärna laxbakelsens fyllning dan innan, det blir den bara godare av. Laxbakelse är även bra som plockmat.

Tex-Mex enchiladas

Enchiladas med köttfärs som är ett gott alternativ om man vill ha en maträtt som smakar tacos. Tex-Mex är det mexikanskinspirerade köket som uppstått i Texas. Den ambtiöse gör guacamole till sina enchiladas.