Pizza à la LCHF

Pizza är gott, men kombinationen bröd (=kolhydrater i kubik) och ost (=en hel del fett) är inte någon vidare kombination för den som vill hålla sig alert och smärt. Denna LCHF-pizza är det bästa subsitutet.

Tacosallad

God, snabblagad och nyttig sallad, det är tacosallad det!

Tacogratäng

Snabblagad tacogratäng med butiksgrillad kyckling. Är man två som hjälps åt är tacogratängen klar på lite drygt en halvtimme.

Skagenröra

Klassisk svensk röra som påstås vara från Danmark. Hur det är med den saken vet vi inte men det är enkelt att göra och gott att äta. Passar på en toast, till bakad potatis eller på en advokadohalva.

Örtpestofyllda baconlindade kycklingfilérullar

Kycklingfiléer som har halverats, plattats till, fyllts med örtpesto, rullats ihop och sen baconlindats. Hälften av örtpeston blandas sen med crème fraiche och till en god passande kall sås.

Fläskfilé i grönpepparsås

Pepprig lättlagad fläskfilérätt med anor från 70- eller 80-talet. Hur het man vill ha den är individuellt och lättmodererat. Servera med potatisklyftor eller pommes frites, extra grönpeppar och nånslags grönsaker.

Tacokrydda

Egen hemmagjord tacokrydda utan e-nummer och andra konstigheter.

Pizza Tirolo

Pizza med äpple, gorgonzola och speck som ger en blandning smakar ljuvligt tillsammas.

Tortellinisallad

Tortellinisalladen är perfekt för både middagsbordet och picknicken och för stora som små. Ett glas vitt vin är mycket gott till. Tortellinisallad kan ätas varm, kall eller mittemellan.

Calzoncelli

Små calzone, inbakade pizzor, i storlek som piroger. Pizzorna blir tunna och krispiga med den här degen. Ugnen vara så het som möjligt när man gör pizza, med både över- och undervärme. Helst ska man ha en baksten (finns i järnhandel och husgerådsbutiker för en dryg hundring) som värms upp…

Räkwok med nudlar

Het och nyttig wok med glasnudlar.

Minipizza med kantareller

Kantareller förekommer i stora dela av vårt land. De är lätta att känna igen och omöjliga att förväxla med någon annan svamp.