
En god krämig äppelkaka som man serverar utan något tillbehör eftersom den praktiskt nog är allt-i-ett. Denna äppelkaka kan även frysas.
En god krämig äppelkaka som man serverar utan något tillbehör eftersom den praktiskt nog är allt-i-ett. Denna äppelkaka kan även frysas.
Pajskal
100 g smör
¾ dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning
5 dl gräddfil
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering
3 äpplen, skalade och skurna i bitar
kanel
Pajskal: Smör och socker röres pösigt.
Tillsätt ägg och vetemjöl, arbeta ihop till en deg och tryck ut i en form med hög kant.
Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning: Blanda ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Lägg i äppelbitarna.
Grädda i 175-200 grader i c:a 1 timme eller tills pajskalet släpper från formen.
Låt svalna och ställ därefter i kylskåpet att kallna.
Strö på kanel och servera kylskåpskall.