Italiensk vegetarisk paj

Vegetarisk paj där man inte saknar kött det minsta. Man kan variera lite och till exempel byta ut den rostade paprikan eller den inlagda kronärtskockorna mot soltorkade tomater.

Räkpaj á la GI

Räkpaj med nyttigare pajdeg med mycket lågt kolhydratinnehåll. GI-pajdegen kan användas för att omvandla de flesta pajer till mer GI-korrekta pajer.

Små filopajer med broccoli och oliver

Ett recept för gravida, passar extra bra till en buffé.

Laxpaj med västerbottensost

Smarrig paj med lax och den svenska gastronomiska stoltheten västerbottensost.

Tarte au citron de Menton

Citronpaj från Menton. Mentoncitronerna må vara små, men de är stora i smak och doft. Citronerna från Menton är världens bästa men det fungerar givetvis bra att använda även andra citroner.

Aprikospaj

Besöker man Frankrike upptäcker man snabbt att ingen måltid är fullbordad utan en söt avslutning. Men man behöver inte vara fransman för att uppskatta en härlig fruktpaj. Fast i ärlighetens namn, inte bakas det speciellt ofta i de franska köken, men så har också minsta lilla by sin egen bagare.

Spanakopita

Små läckra grekiska spenatpajer.

Citruspaj

Snygg dessertkaka med massor av härlig citrussmak. Kan förberedas upp till två dagar i förväg. Servera citruskakan med vispad grädde.

Pajdeg för söta pajer

Klassisk fransk pajdeg, pâte sucre, som passar för sötare pajer.

Lax- och broccolipaj

Nyttig laxpaj med broccoli.

Enkel chokladpaj

Enkel och billig chokladpaj som görs på ingredienser man oftast har hemma. Servera gärna med vispad grädde och färska hallon.

Valnötspaj

En god paj med valnötter. Servera med med GB Gräddglass Äpple & Kanel, skivade nektariner och färska hallon.