Tjälknöl med krämig zucchinisallad

Tjälknöl är ett perfekt sätt att laga fruset kött på. Sätt in det i ugnen över natten – köttet lagar sig självt! Servera med en härligt krämig “potatissallad” på zucchini.

Renskavspytt

Renskav är en fin råvara som är lite styvmoderligt behandlad i södra delen av Sverige, men det är nog bara för att man ännu inte har fattat hur gott det är!

Lättlagad kycklinggryta

Har man som familjen Ferry mycket bär i frysen är det jättegott att kunna lägga i svarta vinbär eller blåbär som pricken över i när man serverar en gryta. Har man inte tillgång till egna bär kan man såklart köpa frysta.

Tacoomelett

Detta blir lite som en tacopaj, men med en omelettbotten istället för pajdeg. Man kan göra den på lite olika sätt. Ett alternativ är att bre ut köttfärsen på omeletten, täcka med ost och grilla i ugnen. Ett annat alternativ är som beskrivs nedan: att bre ut köttfärsen och toppa…

Laxlåda

Björn Ferrys laxlåda som han föll pladask för eftersom den är urenkel och vansinnigt god. Laxlådan kan förändras i det oändliga. Byt ostsort, byt grönsaker eller byt ut laxen mot bacon eller skinka. Allt blir lika gott!

Västerbottenchips

Gott och lättlagat tilltugg med rökt lax, löjrom och crème fraiche skapat av Cathrine Schück till OS-guldmedaljören Björn Ferry. Passar som ensam förrätt eller tillsammans med stekt eller kokt fisk.

Biffräs

I familjen Ferrys frys ligger de många paketen med fryst älg fint packade. De är perfekta att kunna plocka fram och tina och banka ut till lövbiffar eller som här till strimlad biff. Servera med grönsaker, till exempel frysta wokgrönsaker som finns att köpa (på bilden är det hela förstärkt…

Björns tårta

Inspirationen till denna LCHF-tårta kommer från Margareta Ferry.