
Björn Ferrys laxlåda som han föll pladask för eftersom den är urenkel och vansinnigt god.
Laxlådan kan förändras i det oändliga. Byt ostsort, byt grönsaker eller byt ut laxen mot bacon eller skinka. Allt blir lika gott!
Björn Ferrys laxlåda som han föll pladask för eftersom den är urenkel och vansinnigt god.
Laxlådan kan förändras i det oändliga. Byt ostsort, byt grönsaker eller byt ut laxen mot bacon eller skinka. Allt blir lika gott!
200 g rökt lax i skivor eller bit
500-600 g fryst grönsaksblandning
4 ägg
1 dl riven ost (gärna västerbotten)
3 dl vispgrädde
smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en avlång, ugnsfast form med smör.
Vispa ihop ägg, ost och grädde.
Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen (det går bra att ta den direkt ur frysen) i formen.
Slå på äggvispet och grädda i 20 minuter.