
Enkel, läcker, snabb, nyttig, billig och ändå lyxig broccolisoppa. Man kan skippa både getost och valnötter om man vill.
Enkel, läcker, snabb, nyttig, billig och ändå lyxig broccolisoppa. Man kan skippa både getost och valnötter om man vill.
500 g färsk broccoli
havssalt
nymald svartpeppar
olivolja
Servera eventuellt med
getost
valnötter
bröd
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.
Avlägsna de grövsta stjälken från broccolibuketterna.
Salta i vattnet lägg i broccolibuketterna och salta igen. Lägg på locket och koka upp. Låt koka i 4 minuter.
Skär getosten med en vass kniv som doppas i det kokande vattnet (ger skarpa snitt och minimal smulning).
Häll av och spara kokvattnet.
Lägg buketterna i en blender och häll på med kokvatten halvvägs upp i blendern.
Kör hastigt. Salta och peppra.
Kör till en slät men ganska tjock soppa.
Lägg valnötter i botten på varje tallrik. Fyll på med broccolisoppa runt om och toppa med getost. Ringla över lite olivolja.
Servera soppan med bröd.