Enkel, läcker, snabb, nyttig, billig och ändå lyxig broccolisoppa. Man kan skippa både getost och valnötter om man vill.
Enkel broccolisoppa
Ingredienser (4 portion)
500 g färsk broccoli
havssalt
nymald svartpeppar
olivolja
Servera eventuellt med
getost
valnötter
bröd
Tillagning
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.
Avlägsna de grövsta stjälken från broccolibuketterna.
Salta i vattnet lägg i broccolibuketterna och salta igen. Lägg på locket och koka upp. Låt koka i 4 minuter.
Skär getosten med en vass kniv som doppas i det kokande vattnet (ger skarpa snitt och minimal smulning).
Häll av och spara kokvattnet.
Lägg buketterna i en blender och häll på med kokvatten halvvägs upp i blendern.
Kör hastigt. Salta och peppra.
Kör till en slät men ganska tjock soppa.
Lägg valnötter i botten på varje tallrik. Fyll på med broccolisoppa runt om och toppa med getost. Ringla över lite olivolja.
Servera soppan med bröd.