Enkel broccolisoppa

Enkel, läcker, snabb, nyttig, billig och ändå lyxig broccolisoppa. Man kan skippa både getost och valnötter om man vill.

Salviastekt kalkonbröst med getostgratinerad majrova och tomatsky

Kalkonuppfödningen har en del hinder att komma över för att den på ett smidigt sätt ska kunna ske ekologiskt. Kalkoner kräver högre proteinhaltigt foder, vilket är svårt att få fram kommersiellt och ekologiskt. I Sverige lämpar sig gröna ärter bäst som proteinkälla istället för sojabönor. Det gör priset väldigt högt…

Helstekt lammkrona med Borsséns brödsallad

Lammkrona är en förvånansvärd lätt anrättning att imponera med. Den svåraste biten är att forma och binda upp kronan så att den håller ihop under stekning. Serveringen blir sedan till en extra festlig detalj med tranchering vid bordet. Så kallade lammracks finns i de flesta välsorterade butiker. Ett ännu bättre…

Getost med jordgubbssalsa

Härlig förrätt med sting. Se till att chévren är rumsvarm vid serveringen, då är den godast.

Chèvregratinerad rotselleri

Ett recept ur Coop provköks utmärkta Vår Kokbok.

Purjolök med honung, getost och lavendel

Tillbehör till grillning skapat av Paul Svensson. Enligt Paul passar purjolökarna bäst till lamm.

Kantarelltoast med chèvrecrème

En smörgås som är inspirerat av ett recept ur Monika Ahlbergs bästa menyer för sommaren. Vill man ha vin till så passar en nya världen sauvignon blanc bra.

Chèvrelax på spenatbädd

Nyttig och smakrik laxrätt som är GI. Vill man göra den LCHF tar man bara smör istället för olivolja och vispgrädde istället för matlagningsgrädde.

Kycklingburgare med chèvrekräm

Goda kycklingburgare med härlig chèvrekräm som dressing.

Varm getostsås

Smaskig getostsås som passar till kött. Välj en smakrik fransk chévre för bästa resultat.

Lyxig getost- och spenatsallad

En mycket smakrik och mättande förrättssallad.

Marockansk morotssallad med ingefära, koriander och chèvre

En mycket nyttig sallad med många härliga smaker.