Passionsfruktspannacotta med kokoshjärtan

Lite lyxigare variant på populära italienska desserten pannacotta. De spröda små kokoskakorna i receptet passar bra både smakmässigt och dekorationsmässigt.

Ingredienser (4 portion)

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
4 passionsfrukter
1 msk pressad limejuice
2 msk muscovadosocker
2 msk strösocker
1 vaniljstång
Kokoshjärtan:
50 g smör
2 msk strösocker
3/4 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
råsocker strö

Tillagning

Kokoshjärtan: Rör smör och socker poröst. Blanda ner kokos och mjöl.

Kavla ut till 3-4 mm tjocklek och stansa ut små hjärtan eller stjärnor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Strö på råsocker och ställ plåten kallt nån halvtimme.

Sätt ugnen på 175 grader.

Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna på galler.

Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 15 minuter.

Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Skrapa ner kärnorna från 3 av passionsfrukterna i grädden. Tillsätt sockret.

Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner den och vaniljfröna i grädden.

Värm under omrörning till strax under kokpunkten.

Ta upp vaniljstången och sila av passionsfruktskärnorna i en skål.

Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av grädden under omrörning. Rör ner det i resten av grädden.

Fördela blandningen i 4 portionsformar/glas. Täck över och ställ kallt i minst 3 timmar.

Servera pannacottan i glasen eller stjälp upp den på tallrikar. Garnera med kärnorna ur den sista passionsfrukten.

Fler liknande recept