Pannacotta med flädermarinerade smulgubbar

Pannacotta är en norditaliensk puddingdessert. Namnet betyder bokstavligen “kokt grädde” och det är precis vad det är. Hittar man inte smulgubbar kan man ersätta dem med jordgubbar. Denna eleganta pannacotta är skapad av Terese Wikström.

Ingredienser (6 portion)

Pannacotta
1 gelatinblad
4 dl grädde
½ dl socker
1 vaniljstång
100 g vit choklad av bästa kvalitet, gärna Ivoire från Valrhona
Flädermarinerade smulgubbar
½ kg smulgubbar
1 vaniljstång
1 msk vaniljsocker
1 dl koncentrerad flädersaft

Tillagning

Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Koka upp grädde, socker och vaniljstång.

Ta upp vaniljstången och häll den varma blandningen över den hackade chokladen.

Lyft upp gelatinbladet utan att krama ur det och tillsätt det.

Rör till en slät smet.

Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.

Flädermarinerade smulgubbar: Rensa och finhacka gubbarna.

Dela vaniljstången på längden.

Blanda samman alla ingredienser, låt stå och dra cirka 1 timme.

Fler liknande recept