
Festefterrätt som är en variant på crème brûlé.
Festefterrätt som är en variant på crème brûlé.
Pudding
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
5 äggulor
1 dl strösocker
1 dl Kahlúa
Garnering
12 färska hallon
1 tärnad mango
4 kvistar färsk mynta eller citronmeliss
Knäcktäcke
2 msk råsocker
Sätt ugnen på 125 grader. Ställ en en långpanna halvfylld med vatten.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
Lägg vaniljstång och frön i en kastrull och häll på grädde och mjölk.
Låt koka upp och dra kastrullen åt sidan, låt dra i c:a 10 minuter.
Vispa ner äggula blandat med strösocker i gräddblandningen och häll till sist ner Kahlúa.
Sila och häll upp puddingsmeten i låga formar (ca 1 dl i varje form).
Grädda formarna i vattenbadet i c:a 50-60 minuter. (Puddingarna stelnar lite när de svalnar men ska ha "stannat" i mitten när de är klara).
Låt svalna och förvara i kyl.
Strax före servering, strö ett tunt lager med råsocker över puddingarna.
Karamellisera med en liten brännare eller under grillelementet i ugnen. Upprepa två gånger och servera brulén rumstempererad.
Servera med färska hallon och mango. Dekorera med mynta eller cityronmeliss.